Chów bez antybiotyków i GMO dla zdrowia kurczaków i smacznego mięsa

Spis treści

W naszym gospodarstwie priorytetem jest harmonijne oddziaływanie na naturę i zdrowie naszego drobiu. Oferujemy Ci mięso kurczaków, które żyją w zgodzie z naturą, żywią się naturalnymi składnikami, bez antybiotyków i GMO. W związku z czym chcemy podzielić się z Tobą, dlaczego nasz sposób chowu to wybór zrównoważony, zdrowy i smaczny, a przede wszystkim zgodny z nami samymi i naszą ideą.

Chów bez antybiotyków

 

Nasze ptaki żywią się trawami, ziołami, czosnkiem, pokrzywami i robakami oraz paszą bez GMO. Łąki na których bytują kurczaki posiadają certyfikat ekologiczny. To składniki, które są bliskie ich naturalnemu sposobowi żywienia. Dzięki temu możemy zapewnić Ci mięso, które ma pełen, autentyczny smak, doskonałą kruchość i wysoką wartość odżywczą – jednym słowem mięso bez antybiotyków z wolnego wybiegu.

Każdego dnia przenosimy nasze kurczaki na świeże pastwiska. To tam mają szansę grzebać w ziemi, skubać trawę i łapać robaki – wszystko to, co stanowi naturalną część ich diety. Dostęp do naturalnych źródeł pożywienia, słońca i cienia oraz nocny odpoczynek zgodny z ich trybem życia sprawiają, że nasze ptaki żyją zdrowo i zgodnie z naturą.

Odpowiednie żywienie kurczaków od pierwszych dni

 

Wiemy, że właściwe żywienie od pierwszego dnia życia ma kluczowe znaczenie dla ich zdrowia. Dlatego nasza pasza, wolna od GMO i szkodliwej chemii, to podstawa ich diety. Ponadto stronimy od stosowania hormonów wzrostu, kokcydiostatyków oraz innych nienaturalnych dodatków, które mogłyby zaburzyć chów naszych kurczaków z wolnego wybiegu.

Wędrując po pastwiskach, nasze kurczaki mają szansę polować na owady i robaki, wzbogacając swoją dietę pełnowartościowym białkiem, co niewątpliwie wpływa na smak mięsa.

Odporność naszych ptaków wzmacniamy poprzez regularne podawanie świeżego czosnku, który jest naturalnym antybiotykiem o silnych właściwościach bakteriobójczych, antywirusowych i przeciwzapalnych. Zamiast sięgać po antybiotyki, stawiamy na naturalne wsparcie, które nie tylko nie osłabia organizmu, ale również działa wzmacniająco. Mięso kurcząt w żaden sposób nie pachnie czosnkiem ani nie ma jego posmaku.

Naturalne dodatki dla zdrowia i smaku

 

W naszym chowie przywiązujemy ogromną wagę do naturalnych dodatków, które podnoszą jakość mięsa i dbają o zdrowie ptaków. Poza czosnkiem, dostają:

  • Węgiel drzewny: Dostarczamy naturalny węgiel drzewny z drzew liściastych. To naturalny lek, który stosowany od pokoleń jest skuteczny na wiele schorzeń, zarówno u ludzi, jak i zwierząt.
  • Młody jęczmień, świeża pokrzywa, trawy i lucerna. To prawdziwa bomba składników odżywczych, witamin i minerałów.

Wpływ karmienia na jakość mięsa kurczaka

Nasze podejście do chowu, przynosi efekty w postaci zdrowszego, smaczniejszego i bardziej odżywczego mięsa, które jest najwyższej jakości. Dzięki właściwej diecie, naturalnym dodatkom i aktywnemu trybowi życia, mięso naszych kurczaków pastwiskowych ma autentyczny smak.

Kurczak pastwiskowy to idealny wybór dla tych, którzy zwracają uwagę nie tylko na walory smakowe, ale także na zdrowie swoje i swoich bliskich. Dzięki naszym staraniom, możesz cieszyć się mięsem, które nie tylko smakuje wyjątkowo, ale także jest pełne wartości odżywczych.

Pod adresem możesz zamówić świeże mięso – kurczaka z dostawą do domu:  z naszego sklepu internetowego.

Życie w zgodzie z naturą to nasza filozofia, którą przenosimy na nasze ptaki. Chów bez antybiotyków i GMO to nasz wkład w zdrowie, środowisko i jakość mięsa, a przy tym w świadomość młodego pokolenia ponieważ jesteśmy przedsiębiorstwem rodzinnym. Wybierając nasze kurczaki pastwiskowe, wybierasz autentyczny smak, zrównoważony rozwój i zdrowe odżywianie.

Bo w końcu, jesteśmy tym co jemy.