Skip to content

Jajka ekologiczne 90 sztuk

Cena:

162.00

Cena za 1szt – 1,80 zł

Z uwagi na bezpieczeństwo jajek zamówienia łączone z innym produktem z naszego sklepu realizowane są w dwóch osobnych paczkach. Jajka zawsze wysyłamy kurierem InPost w osobnym kartonie.

Opis

Dlaczego warto jeść i kupować jaja ekologiczne?

Czy wiesz, że smak ekologicznych jaj jest nieporównywalnie lepszy od jaj pochodzących z hodowli przemysłowych? Jednak to nie wszystkie korzyści, jakie oferują jaja z chowu ekologicznego. Wyższa jakość jajek ekologicznych jest faktem potwierdzonym przez naukowców.

Zdrowie na pierwszym miejscu

Jajka ekologiczne pochodzą od kur hodowanych w naturalnych, zrównoważonych warunkach, co bezpośrednio wpływa na ich wartość odżywczą. Nasze jaja, które pochodzą od kur rasy Lohmann Brown, karmimy naturalnymi paszami bez GMO, chemikaliów i sztucznych dodatków.

Jakie są zalety ekologicznej hodowli?

  1. Wyższa zawartość składników odżywczych. Jajka ekologiczne zawierają więcej kwasów omega-3, witamin A, D i E, a także antyoksydantów.
  2. Mniejsze ryzyko wywołania alergii i wyeliminowanie toksyn. Dzięki naturalnemu karmieniu bez antybiotyków nasze jajka są zdrowsze i bezpieczniejsze dla organizmu.
  3. Lepsza przyswajalność składników. Organiczne produkty są lepiej przyswajane przez nasz organizm, co zwiększa ich korzyści zdrowotne.

Ekologiczne jaja sprzedawane w naszym gospodarstwie mają certyfikat ekologiczny i są o prostu zdrowe i smaczne!

Korzyści dla środowiska

Kupując jajka ekologiczne, wspierasz również zrównoważone rolnictwo, które minimalizuje negatywny wpływ na środowisko. Brak GMO, chemicznych nawozów i pestycydów pomaga chronić naturalne ekosystemy i ogranicza zanieczyszczenia gleby i wody. Dbamy też o poprawę dobrostanu zwierząt. Nasze kury ekologiczne biegają w wolierze, dzięki czemu mają dostęp do świeżego powietrza, słońca i naturalnych warunków, co przekłada się na ich lepsze zdrowie i samopoczucie. Najsmaczniejsze jaja pochodzą od szczęśliwych kur.

Wyjątkowy smak i jakość

Jajka ekologiczne mają intensywniejszy, bogatszy smak i aromat. Wynika to z naturalnej diety kur i ich swobodnego dostępu do pastwisk. Żółtko jaj ekologicznych jest zazwyczaj bardziej pomarańczowe, a białko gęstsze, co świadczy o wysokiej jakości produktu. Jajka ekologiczne pochodzą od kur żyjących w zdrowych warunkach, co wpływa na ich dłuższą świeżość i lepszy smak.

Pamiętaj, żeby nie myć jajek ekologicznych przed włożeniem ich do lodówki, ponieważ uszkodzisz ich naturalną otoczkę, a wtedy nie tylko skrócisz ich świeżość, ale też ułatwisz dostęp bakteriom. Jajka myjemy bezpośrednio przed spożyciem.

Kup ekologiczne jajka i wspieraj lokalnych producentów

Kupując jajka ekologiczne, wspierasz małe, lokalne gospodarstwa, które często stawiają na jakość i etyczne metody hodowli. Dzięki temu przyczyniasz się do rozwoju lokalnej gospodarki, która pomaga utrzymać miejscowe tradycje rolnicze i wspiera zrównoważony rozwój regionu. Kupując bezpośrednio od lokalnych dostawców, masz możliwość dowiedzenia się więcej o sposobie produkcji i jakości jajek. Stając się świadomym konsumentem, przyczyniasz się do tworzenia lepszego, zdrowszego świata dla nas wszystkich.

Additional information

Waga1 kg