Skip to content

Tuszka EKO Kurczaka pod Dachem

Cena:

88.00

73 w magazynie

Wysyłka: 29-30 kwietnia 2025r.

Zamówienia z innymi produktami będą rozdzielane.

Kurczak Pod Dachem to ekologiczny drób rasy Hubbard, hodowany w takich samych warunkach jak nasz Kurczak Pastwiskowy – z troską o dobrostan, dostęp do naturalnego światła i świeżego powietrza. Choć z powodu zbyt niskich temperatur nie możemy jeszcze przenieść go na pastwiska, codziennie zapewniamy mu maksymalnie naturalne warunki w przestronnych, dobrze wentylowanych pomieszczeniach.

Kurczak żywiony jest specjalnie opracowaną mieszanką zbóż, przygotowywaną w naszej własnej mieszalni, co daje nam pełną kontrolę nad składem i jakością paszy. Zboża pozyskujemy wyłącznie od certyfikowanych rolników ekologicznych, a dodatkowo zlecamy badania z każdej dostawy zbóż, na obecność ponad 550 substancji niedozwolonych w rolnictwie ekologicznym. Badania wykonuje niezależne, akredytowane laboratorium, co daje naszym Klientom najwyższy poziom bezpieczeństwa i transparentności.

👉 Kliknij tutaj, aby pobrać wyniki badań zbóż i pasz

Mięso z Kurczaka Pod Dachem jest delikatne, soczyste i pełne smaku – bo zdrowie i naturalny rozwój ptaków to nasz najwyższy priorytet.

Opis

Podana cena 88 zł jest za 2,2 kg kurczaka.

Kwota do zapłaty ( w podsumowaniu koszyka) jest formą przedpłaty i wynika z mnożnika: wagi i ceny za 1kg oraz  ilości zamówionych kurczaków. Tuszka może ważyć mniej niż 2,2 kg (wtedy pojawi się  informacja jaką kwotę zwracamy ) lub ponad 2,2 kg (wtedy poprosimy o dopłacenie).

O rzeczywistej wadze zamówionych tuszek i wynikającej z tego tytułu dopłaty/nadpłaty poinformujemy Was mailem lub SMSem.

Kurczak Pod Dachem różni się od Kurczaka Pastwiskowego przede wszystkim rasą i warunkami hodowli – pierwszy to wolnorosnący Hubbard, hodowany w komfortowych, przestronnych budynkach z kontrolowanym mikroklimatem, natomiast drugi to Rosa 308, spędzający całe dnie na pastwiskach, codziennie zmieniając miejsce dzięki mobilnym kurnikom. Kurczak Pod Dachem żyje 9 tygodni i osiąga wagę około 2,2 kg, oferując delikatne i soczyste mięso, podczas gdy Kurczak Pastwiskowy żyje 12 tygodni i potrafi ważyć nawet 4 kg, co przekłada się na pełniejszy smak i bardziej zwartą strukturę mięsa. Oba kurczaki łączy ekologiczna hodowla, bez przyspieszania wzrostu, ta sama naturalna, wolna od pestycydów mieszanka zbóż przygotowywana z najwyższą starannością oraz troska o dobrostan zwierząt, co przekłada się na ich zdrowie i wyjątkowy smak mięsa. Kurczak Pod Dachem to naturalna jakość, której możesz zaufać – zdrowe, ekologiczne mięso dostarczane z dumą na Twój stół.

Waga około: 2,2 kg 

Cena: 40 zł/kg

Masa netto: produkt wagowy, cena podana za 2,2 kg. Ostateczna cena naliczona będzie zgodnie z rzeczywistą wagą spakowanej porcji.

Producent/Hodowca: Tomasz Majda, Gospodarstwo Rolne Mikoszów

Kraj pochodzenia: Polska, woj. Dolnośląskie

Certyfikaty: PL-EKO-01.616-0014545.2024.001 i PL-EKO-01.616-0013749.2023.001

Warunki przechowywania: po otrzymaniu i rozpakowaniu przesyłki przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temp. 0°C – 4°C.

Additional information

Waga2.2 kg
Ponieważ...

Szanujemy ptaki, które oddają życie, abyśmy my mogli się zdrowo
odżywiać. Nie chcemy, żeby żadne życie się zmarnowało. Otrzymując
przedpłatę, jesteśmy pewni, że możemy przygotować na dany
dzień odpowiednią ilość kurczaków do wysyłki.

Polecamy pozostałe tuszki z naszego gospodarstwa